Tavuklu Hünkar Beğendi

Tavuklu Hünkar Beğendi
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Tavuklu Hünkar Beğendi için

Malzemeler

  • 2 bostan patlıcan
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 250 g kuşbaşı tavuk eti
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 su bardağı su
  • 1 defne yaprağı
  • 2 domates
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
Tavuklu Hünkar Beğendi

Nasıl Yapılır

  1. Bostan patlıcanların üzerini bıçakla birkaç yerinden delin ve fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin.
  2. Hafif soğuyunca kabuklarını soyup el blenderinden pürüzsüz bir kıvam alana kadar geçirin. Unu bir sos tenceresine alarak tereyağının yarısı ile pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Sütü azar azar ekleyip karıştırın. Patlıcanı ilave edin. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyin ve ocaktan alın.
  4. Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğan, kuşbaşı tavuk, sarımsak, küp doğranmış havuç, el blenderinden geçirdiğiniz domates ve defne yaprağını zeytinyağında kavurun.
  5. 1 çay kaşığı un ve 1 su bardağı su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın.
  6. Patlıcanı servis tabağına yayın. Üzerine etleri yerleştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Kuzu etli versiyonu için, klasik hünkar beğendi tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo