Tavuk Etli Ve Sebzeli Kiş

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
55 dakika

Tavuk Etli Ve Sebzeli Kiş Tarifi İçin malzemeler
Hamuru için
- 200 g un
- 100 g tereyağı (Soğuk ve küp doğranmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı soğuk su
İçi için - 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 küçük soğan
- 300 g pırasa (İnce doğranmış)
- 300 g ıspanak
- 200 g tavuk eti (Kuşbaşı doğranmış)
- 100 g süzme peynir
- 100 g taze kaşar peyniri
- 200 ml krema
- 2 büyük yumurta
- Tuz, karabiber, rendelenmiş muskat
Tavuk Etli Ve Sebzeli Kiş Nasıl Yapılır?
- Buzdolabından aldığınız ve küp doğradığınız tereyağını mutfak robotuna alın. Unu, şekeri, tuzu ekleyin. Kum haline gelene dek karıştırın.
- Azar azar suyu ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Streç film ile kaplayıp buzdolabına kaldırın.
- Soğanı ince kıyıp zeytinyağı ile birlikte kavurun. Tavuk etlerini ilave edin. 5 dakika daha kavurun.
- Pırasayı ekleyin. 3-4 dakika daha kavurduktan sonra irice doğranmış ıspanakları ilave edin. Tuzu, karabiberi, rendelenmiş muskatı da ekleyin.
- Karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bu arada yumurtaları çırpın. Kremayı ve rendelenmiş peynirleri ekleyip iyice karıştırın.
- Tart kalıbını yağlayıp unlayın. Buzdolabındaki hamuru merdane yardımı ile yarım santim inceliğinde açın.
- Hamuru tart kalıbının içine yerleştirin. Hamurun içine hazırladığınız iç malzemeyi dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40-45 dakika pişirin.
Dilerseniz, klasik sebzeli kiş tarifini de deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR