ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ TAVUK ETLİ VE SEBZELİ KİŞ

> TAVUK ETLİ VE SEBZELİ KİŞ
Tavuk etli ve sebzeli kiş
4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk etli ve sebzeli kiş tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 200 g un
  • 100 g tereyağı (Soğuk ve küp doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı soğuk su
    İçi için
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük soğan
  • 300 g pırasa (İnce doğranmış)
  • 300 g ıspanak
  • 200 g tavuk eti (Kuşbaşı doğranmış)
  • 100 g süzme peynir
  • 100 g taze kaşar peyniri
  • 200 ml krema
  • 2 büyük yumurta
  • Tuz, karabiber, rendelenmiş muskat
Tavuk etli ve sebzeli kiş Nasıl Yapılır

  • Buzdolabından aldığınız ve küp doğradığınız tereyağını mutfak robotuna alın. Unu, şekeri, tuzu ekleyin. Kum haline gelene dek karıştırın. Azar azar suyu ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Streç film ile kaplayıp buzdolabına kaldırın.
  • Soğanı ince kıyıp zeytinyağı ile birlikte kavurun. Tavuk etlerini ilave edin. 5 dakika daha kavurun.
  • Pırasayı ekleyin. 3-4 dakika daha kavurduktan sonra irice doğranmış ıspanakları ilave edin. Tuzu, karabiberi, rendelenmiş muskatı da ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bu arada yumurtaları çırpın. Kremayı ve rendelenmiş peynirleri ekleyip iyice karıştırın.
  • Tart kalıbını yağlayıp unlayın. Buzdolabındaki hamuru merdane yardımı ile yarım santim inceliğinde açın. Hamuru tart kalıbının içine yerleştirin. Hamurun içine hazırladığınız iç malzemeyi dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40-45 dakika pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.