ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK ETLİ ENGİNAR

Tavuk Etli Enginar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Etli Enginar Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 enginar
  • Yarım limonun suyu
  • 2 tavuk göğüs eti
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yeşil biber
  • 1 domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 500 gr ıspanak
  • 2 havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (ekstra)

Beşamel sos için

  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 20 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Süslemek için

  • Kıvırcık maydanoz

Tavuk Etli Enginar Nasıl Yapılır?

  • Enginarları limonlu suda haşlayıp soğumaya bırakın. Tavuk etlerini küp şeklinde doğrayın.
  • Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salça ekleyin.
  • Domatesin kabuğunu soyup doğrayın ve tencereye aktarın. Biberi doğrayıp tavuklarla birlikte ekleyin ve orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve enginarları dizin. Tavuk etlerini enginarların üzerine paylaştırın.
  • Ispanakları haşlayıp zeytinyağında soteleyin. Havucun kabuğunu soyduktan sonra sebze soyucu ile boydan boya ince doğrayın ve zeytinyağında 5 dakika soteleyin.
  • Tereyağını eritip un ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun. Bir yandan karıştırarak sütü azar azar ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya başlayıncaya kadar pişirin.
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiberi ekledikten sonra bekletmeden kaşıkla tavukların üzerine dökün.
  • Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Servis tabağına önce havuçlardan yerleştirin. Üzerine ıspanak ve enginarı yerleştirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!