ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK ETLİ BAZLAMA

Tavuk Etli Bazlama

Tavuk etli bazlama

Tavuk etli bazlama nasıl yapılır tarifimizden ulaşın. Klasik bazlama tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk Etli Bazlama Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet bazlama ekmeği
  • 500 g tavuk eti (Çok ince doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 orta boy soğan (İnce doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yeşil sivri biber (İnce doğranmış)
  • 2 domates (Küp doğranmış)
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • 4 su bardağı su
  • 500 g yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Tavuk Etli Bazlama Nasıl Yapılır?

  • Bazlama ekmeklerini küçük kareler şeklinde doğrayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20 dakika kadar kurutun.
  • Tavuk etlerini iyice ısıtılmış tencerede suyunu salıp çekene kadar sıvı yağla birlikte kavurun. Doğradığınız soğanları, kırmızı toz biberi ve tuzu da ilave edip, kısık ateşte karıştırarak kavurun. Kavrulmuş etlerin üzerine salçaları ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup yeşil biberlerle domatesleri de ilave edin. Yüksek ateşte sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin.
  • Fırında kuruttuğunuz bazlama ekmeklerini büyük bir servis tabağına alın. Üzerlerine tavuk etli karışımı dökün. Yanında veya üzerinde sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!