ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TARHUN SOSLU TAVUK ETİ

Tarhun Soslu Tavuk Eti

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarhun Soslu Tavuk Eti Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 400 gr tavuk göğüs eti
  • 20 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos için

  • 3 yemek kaşığı ince doğranmış
  • frenk soğanı
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış taze tarhun
  • 3/4 su bardağı krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Süslemek için

  • Defne yaprakları
  • Frenk soğanı
  • Dereotu
  • Kiraz domates

Tarhun Soslu Tavuk Eti Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etlerini yağlı kağıt arasına alarak et döveceği ile inceltin. Zeytinyağı ve tereyağını tavada ısıtın.
  • Tavuk etlerini tuz ve karabiberle tatlandırıp, önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Bir tabağa aktarıp üzerine kapak kapatın.
  • Aynı tavaya ince kıyılmış frenk soğanlarını aktarıp 2 dakika soteleyin. Tarhun ve kremayı ekleyip kısık ateşte rengi koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyin. Servis tabağına defne yapraklarını dizin. Üzerine tavuk etini yerleştirin.
  • Hazırladığınız sosu üzerine dökün. Frenk soğanı, kiraz domates ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.