Tahin Pekmezli Tavuk Eti

Tahin Pekmezli Tavuk Eti
29 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tahin Pekmezli Tavuk Eti için

Malzemeler

  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 8-10 parça kemiksiz tavuk kalça eti
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 5-6 dal maydanoz
Tahin Pekmezli Tavuk Eti

Nasıl Yapılır

  1. Ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında hafif soteleyin.Tavuk kalça etlerini ilave edip yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Tuz ve baharatları ekleyerek 1-2 dakika daha pişirin.
  2. Bir kasede tahin, pekmez ve nar ekşisini çırpıp pişmekte olan tavukların üzerine dökün. 7-8 dakika daha pişirin. Üzerine ince kıydığınız maydanozları serpip ocaktan alın ve sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo