ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAHİN PEKMEZLİ TAVUK ETİ

Tahin Pekmezli Tavuk Eti

Tahin pekmezli tavuk eti

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tahin Pekmezli Tavuk Eti Tarifi İçin malzemeler

  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 8-10 parça kemiksiz tavuk kalça eti
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 5-6 dal maydanoz

Tahin Pekmezli Tavuk Eti Nasıl Yapılır?

  • Ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında hafif soteleyin.Tavuk kalça etlerini ilave edip yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Tuz ve baharatları ekleyerek 1-2 dakika daha pişirin.
  • Bir kasede tahin, pekmez ve nar ekşisini çırpıp pişmekte olan tavukların üzerine dökün. 7-8 dakika daha pişirin. Üzerine ince kıydığınız maydanozları serpip ocaktan alın ve sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.