ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ ŞİPLEME

Şipleme

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şipleme Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg tavuk eti
  • 30 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Akıtma için

  • 6 yumurta
  • 6 su bardağı un
  • 3 su bardağı süt

Şipleme Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini büyük bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Et yumuşayana kadar pişirin (pişirme sırasında üzerinde biriken köpüğü delikli kaşıkla alın).
  • Etin suyunu süzüp iri parçalar şeklinde didikleyin. Üzerine tuz serpip tatlandırın. Yumurtaları büyük bir kaseye kırın. Un ve sütü ekleyip tel çırpıcıyla iyice çırpın.
  • Bir kepçe dolusu hamuru varsa sacın üzerinde yoksa yapışmaz yüzeyli tavaya döküp pasta tabağı büyüklüğünde olacak şekilde pişirin.
  • Tereyağına birkaç kaşık tavuk suyu ekleyip karıştırın. Hamurların üzerine tereyağı sürüp tavuk etini paylaştırın. Rulo şeklinde sarıp servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!