ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ SEBZELİ TAVUK GÖĞÜS ETİ DOLMASI

Sebzeli Tavuk Göğüs Eti Dolması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli Tavuk Göğüs Eti Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 750 gr kemiksiz tavuk eti
  • 1 patlıcan
  • 1 kabak
  • 1 sivri biber
  • 150 gr mantar
  • 2 kırmızıbiber
  • 2 diş sarımsak
  • 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Taze kekik
  • Pul biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Sebzeli Tavuk Göğüs Eti Dolması Nasıl Yapılır?

  • Tüm sebzeleri jülyen doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Yemeklik doğradığınız sarımsağı ekleyip soteleyin. Sebzeleri ilave edin.
  • Sebzeler yumuşadıktan sonra tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Tavuk etlerini delmeden cep oluşturacak şekilde kesin.
  • Hazırladığınız sebzeler soğuduktan sonra rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Tavuk etlerinin içini bu harçla doldurun.
  • Ağzını kürdan ile kapatın. Tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Tavuk etlerinin her iki tarafını kızartıp fırın kabına alın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Dilerseniz, fırında sebzeli tavuk göğüs eti tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!