ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ FIRINDA SEBZELİ TAVUK GÖĞÜS ETİ

Fırında sebzeli tavuk göğüs eti

Fırında sebzeli tavuk göğüs eti

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında sebzeli tavuk göğüs eti tarifi için malzemeler

  • 3 adet tavuk göğüs eti
  • 3 adet havuç
  • 500 g taze börülce
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Sosu için
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Fırında sebzeli tavuk göğüs eti Nasıl Yapılır

  • Kılçıklarını temizlediğiniz börülceleri yıkayıp süzün. Kabuğunu kazıdığınız havuçları da boyuna dörde kesin. Havuç ile börülceleri kaynar suyun içinde 10 dakika haşlayın.
  • Sos için havanda ezilmiş sarımsakları ve kalan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın.
  • Tavuk etlerinden bir tanesini çalışma tezgahının üzerine alın. Bıçak yardımı ile fotoğrafta gördüğünüz gibi tabanından kopmayacak şekilde, baklava dilimi şeklinde derin kesikler oluşturun.
  • Kalan tavuk etlerini de aynı şekilde kestikten sonra bu kesiklerin içine sostan bolca dökün.
  • Fırın tepsisini yağlayın. Üzerine havuçları, sosa buladığınız tavuk etlerini ve taze börülceleri yerleştirin. En son üzerlerine limon dilimlerini yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, 40-45 dakika pişirin. Fırından alın, kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını sebzelerin üzerlerine gezdirin. Bekletmeden hemen servis yapın.

Göğüs yerine şiş ile hazırlayabileceğiniz fırında sebzeli tavuk tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.