ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ SEBZELİ TAVUK DÜRÜM

Sebzeli tavuk dürüm

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli tavuk dürüm tarifi için malzemeler

  • 600 gr fileto tavuk göğüs eti
  • 1 patlıcan
  • 1 kabak
  • 3 közlenmiş kırmızıbiber
  • 6~7 lavaş ekmeği
  • 250~300 gr kaşar peyniri
  • 1~2 su bardağı süt
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sebzeli tavuk dürüm Nasıl Yapılır

Tavuk etlerini ince uzun parçalar şeklinde doğrayın. Derin bir kaba alıp üzerini geçecek kadar süt ekleyin ve buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin. Kabak ve patlıcanı enine ikiye bölün. Patlıcanı alacalı soyup ince dilimleyin. Kabağın kabuğunu kazıyıp ince dilimleyin. Patlıcanları tuzlu suda 30-45 dakika bekletin. Izgarayı ısıtın. Izgara teline zeytinyağı sürün. Sebzelerin her iki tarafına da zeytinyağı sürüp ızgarada pişirin. Tavuk etinin üzerinden fazla sütü elinizle sıyırıp ızgara üzerine alın. Tuz ve karabiber serpip her iki tarafını da pişirin. Lavaş ekmeklerinin üzerine 2 dilim kaşar peyniri, kabak, patlıcan, közlenmiş yarım biber ve tavuk etlerini paylaştırıp sarın. Dürümleri ızgara üzerinde kızartın. Sıcak servis yapın.

Not: Sebzeleri ve tavuğu pişirirken ızgaranıza ve sebzelere mutlaka ara ara çok hafif zeytinyağı sürün. Aksi taktirde malzemeleriniz yanar. Izgaranız yoksa bu işlemleri yanmaz tavada veya tost makinesinde ya da tost makinesinin ızgarasını ocağın üzerine yerleştirerek de yapabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.