ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ SEBZELİ PİLİÇ SARMA

Sebzeli Piliç Sarma

Sebzeli piliç sarma

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Piliç Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • 250 g bütün piliç
  • 100 g ıspanak
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 20 g Morel mantarı
  • 1 küçük havuç
  • Yarım kabak
  • 1 sarı kapya biber
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 1 yeşil biber
  • 10 g tereyağı

Üzeri için

  • 100 g Morel mantarı
  • 5 g fesleğen
  • 10 g zeytinyağı
  • Akdeniz yeşilliği
  • Yarım limon suyu
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Sebzeli Piliç Sarma Nasıl Yapılır?

  • Bütün piliç göğüs ve butu, derili bir şekilde kemiğinden ayırıp inceltin. Ispanak, soğan, sarımsak ve mantarı tereyağında soteleyin.
  • Havuç, kabak ve biberleri de ince uzun doğrayıp ayrı bir tavada zeytinyağı ile soteleyin. Streç filmi tezgaha yayın ve açtığınız bütün piliç etini üzerine alın.
  • Sotelenen ıspanak ve diğer sebzeleri koyup sıkıca sarın. Alimünyum folyonun içine yağlı kağıt serin. Etin üzerindeki streç filmi alıp yağlı kağıdın üzerine yerleştirin ve sıkıca sarıp paketleyin.
  • Fırın kabına yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Eti fırından alın ve üzerindeki folyoyu açıp tekrar fırına koyun.
  • Üzeri kızarana kadar 5-10 dakika daha fırınlayın. Fırından çıkardığınız tavuk etini bir süre beklettikten sonra dilimleyin.
  • Morel mantarını tereyağı ve fesleğen ile kavurun. Akdeniz yeşilliklerini, tuz, zeytinyağı ve limon suyu ile karıştırıp tabağa koyun. Dilimlere böldüğünüz piliç rulolarının üzerine kavrulan mantarları yerleştirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!