ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ PİRİNÇLİ VE BALLI TAVUK ETİ

Pirinçli Ve Ballı Tavuk Eti

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pirinçli Ve Ballı Tavuk Eti Tarifi İçin malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 300 gr pirinç
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 12 kuru kayısı
  • 50 gr çiğ badem
  • 1 avuç dolusu kuru üzüm
  • 75 gr tereyağı
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • Tarçın

Pirinçli Ve Ballı Tavuk Eti Nasıl Yapılır?

  • Soğanın kabuğunu soyup piyazlık doğrayın. Tavuğu temizleyip derisini çıkarın. İri parçalar şeklinde kesin. Pirinci tuz eklenmiş soğuk suda 1 saat bekletin.
  • 50 gr tereyağını kalın tabanlı bir tencerede eritin. Tavuk parçalarını ekleyip her tarafını kızartın. Soğanı ilave edip 2-3 dakika kavurun.
  • Bal, üzüm, kayısı ve tuzu ekleyip karıştırın. 1 su bardağı suyu ekleyip 30 dakika orta ateşte pişirin. Pirinci yıkayıp suyunu süzün.
  • Tavuk parçalarının üzerine ekleyin. Kalan suyu ilave edin. Su kaynayana kadar yüksek, su kaynamaya başladığında kısık ateşte pirinç taneleri suyu çekene kadar pişirin.
  • Tencereyi ocaktan alıp pilavı 10 dakika demlendirin. Kalan tereyağını tavada eritip bademleri kavurun.
  • Pirinçli ve ballı tavuk etini servis tabağına alıp üzerine bademleri ve tarçın serpin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!