Pırasa Soslu Tavuk Göğsü

Pırasa Soslu Tavuk Göğsü
17 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Pırasa Soslu Tavuk Göğsü için

Malzemeler

  • 3 pırasa
  • 4 dilim tavuk göğüs eti
  • 2.5 yemek kaşığı krema
  • 1.5 tatlı kaşığı taneli hardal
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
Pırasa Soslu Tavuk Göğsü

Nasıl Yapılır

Tavuk göğüs etlerini ayçiçeği yağıyla yağladığınız tavaya alın ve iki tarafını da arada bir çevirerek iyice pişirin.

Pırasaları iyice yıkayıp halka doğrayın. Bir kapta kaynar su içinde 15 dakika bekletip süzün. Zeytinyağını ısıtıp pırasaları kavurun. Krema, taneli hardal ve tuzu ekleyip karıştırın. Pırasalar yumuşayınca ocaktan alın. Servis tabağına aldığınız tavuk göğüs etlerinin üzerine pırasalı sostan ekleyip taze çekilmiş karabiber ekin ve servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo