ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ PIRASA SOSLU TAVUK GÖĞSÜ

Pırasa Soslu Tavuk Göğsü

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Pırasa Soslu Tavuk Göğsü Tarifi İçin malzemeler

  • 3 pırasa
  • 4 dilim tavuk göğüs eti
  • 2.5 yemek kaşığı krema
  • 1.5 tatlı kaşığı taneli hardal
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Pırasa Soslu Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Tavuk göğüs etlerini ayçiçeği yağıyla yağladığınız tavaya alın ve iki tarafını da arada bir çevirerek iyice pişirin.

Pırasaları iyice yıkayıp halka doğrayın. Bir kapta kaynar su içinde 15 dakika bekletip süzün. Zeytinyağını ısıtıp pırasaları kavurun. Krema, taneli hardal ve tuzu ekleyip karıştırın. Pırasalar yumuşayınca ocaktan alın. Servis tabağına aldığınız tavuk göğüs etlerinin üzerine pırasalı sostan ekleyip taze çekilmiş karabiber ekin ve servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!