ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ PİLİÇ KÜLBASTI

Piliç Külbastı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Piliç Külbastı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 piliç göğüs eti
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • karabiber
  • 3 patates
  • 1 kahve fincanı süt
  • 10 gr tereyağı
  • Tuz
  • Yarım demet kıyılmış dereotu
  • 1 tutam muskat
  • 3 diş ezilmiş sarımsak

Piliç Külbastı Nasıl Yapılır?

  • Soğanı soyup rendeleyin ve suyunu çıkarın. Yoğurt, soğan suyu, salça, zeytinyağının yarısı, tuz ve karabiberi karıştırın.
  • Etleri bir kaba alın. Sosu ekleyip kapağını kapatın. En az 2 saat bekletin. Patatesleri soyup dilimleyin ve haşlayın.
  • Süzüp sıcak süt, tereyağı, tuz, bir tutam muskat, kıyılmış dereotu ve sarımsakları ekleyip püre haline gelinceye kadar ezin.
  • Sosta dinlenmiş etleri süzün. Kalan zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın. Etleri bu yağda kızartın. Patates püresi ile servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!