Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15799 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1461 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2673 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7494 Tarif
Salata ve Meze
1566 Tarif
Sos
515 Tarif
Tatlı
10730 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Tarçınlı Ve Kuru İncirli Kek
Patlıcan Kızartma
Anasayfa
Tarifler
Tavuk Yemekleri
Piliç Külbastı
Piliç Külbastı
07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
50 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Mayasız 3-2-1 Poğaça Tarifi
Bayatlamayan kavanoz kurabiyesi Tarifi
Tahinli Kurabiye Tarifi
Yoğurtlu Hamur Kızartması Tarifi
Soğanlı Patates Kavurma Tarifi
İrmiksiz Kesme Muhallebi Tarifi
Sigara Böreği Yaparken Yufkaya Ne Sürülür?
Yaprak Sarmanın İç Harcına Sadece Bu Malzemeyi Koyarsanız Lezzetini Katlıyormuş
Patates Kızartırken Tuz Ne Zaman Atılmalı?
Biber Kızartırken Sıçramaması İçin Ne Yapmalı?
Yaprak Sarmanın Parlak Olması İçin Ne Yapmalı?
Buzdolabına Cam Kavanoz Koymamanız Gerekiyormuş
Piliç Külbastı için
Malzemeler
4 piliç göğüs eti
1 çay bardağı yoğurt
1 soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
karabiber
3 patates
1 kahve fincanı süt
10 gr tereyağı
Tuz
Yarım demet kıyılmış dereotu
1 tutam muskat
3 diş ezilmiş sarımsak
Piliç Külbastı
Nasıl Yapılır
Soğanı soyup rendeleyin ve suyunu çıkarın. Yoğurt, soğan suyu, salça, zeytinyağının yarısı, tuz ve karabiberi karıştırın.
Etleri bir kaba alın. Sosu ekleyip kapağını kapatın. En az 2 saat bekletin. Patatesleri soyup dilimleyin ve haşlayın.
Süzüp sıcak süt, tereyağı, tuz, bir tutam muskat, kıyılmış dereotu ve sarımsakları ekleyip püre haline gelinceye kadar ezin.
Sosta dinlenmiş etleri süzün. Kalan zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın. Etleri bu yağda kızartın. Patates püresi ile servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Yöresel Tarifler
Tavuk Yemekleri
Et Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tavuk Yemekleri
70 Dakika
Soslu Tavuk Kanat Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
35 Dakika
Fırında Tavuk Ciğer Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
60 Dakika
Fırın Poşetinde Tavuk Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
65 Dakika
Beşamelli Sebzeli Tavuk Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
40 Dakika
Soslu Tavuk Külbastı Tarifi
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
25 Dakika
Teriyaki Soslu Tavuk Dürüm
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.