ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ PEYNİRLİ TAVUK RULOLARI

Peynirli Tavuk Ruloları

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli Tavuk Ruloları Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 parça tavuk göğüs eti
  • 1 su bardağı hazır kızartılmış ekmek kırıntısı
  • 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

Dolgusu için

  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı ricotta peyniri
  • 150 g bebek ıspanak
  • 1 yumurta

Domates sos için

  • 1 su bardağı rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 küp şeker

Üzeri için

  • 100 g mozarella peyniri
  • Taze fesleğen

Peynirli Tavuk Ruloları Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüs etlerini bir et döveceği yardımıyla inceltin. Ekmek kırıntısı ve rendelenmiş parmesan peynirinin yarısını yayvan bir kapta karıştırın.
  • Dolgusu için ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında 2-3 dakika soteleyin. Ispanaklar, ricotta peyniri, kalan parmesan peynirini ilave edip 4-5 dakika daha soteleyin.
  • İncelttiğiniz tavuk göğüs etlerini tezgaha alın. Ortalarına ıspanaklı harçtan bir yemek kaşığı kadar koyarak rulo şeklinde sarın.
  • Tavuk rulolarını önce çırpılmış yumurtaya sonra yayvan bir kapta karıştırdığınız parmesan peynirli ekmek kırıntısına batırıp hafif yağladığınız bir fırın kabına dizin.
  • Önceden ısıtılmış 240 derece fırında 25 dakika pişirin. Üzeri için rendelenmiş domates, salçalar ve küp şekeri bir sos tenceresine alın.
  • Tuz ve baharatlarla tatlandırıp domates suyunu çekinceye kadar pişirin ve ocaktan alın. Tavuk rulolarınızı fırından alın.
  • Üzerlerine birer yemek kaşığı kadar domates sosundan koyup birer parça mozarella peyniri yerleştirin.
  • Peynir eriyinceye kadar 4-5 dakika daha pişirin. Taze fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın. 

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!