ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ MANTARLI VE TAVUK ETLİ QUESEDİLLA

Mantarlı ve tavuk etli quesedilla

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı ve tavuk etli quesedilla tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 3 su bardağı düğme mantar
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 3 parça tavuk göğüs eti
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • Tuz
  • Çekilmiş tane karabiber
  • 4 tortilla ekmeği
  • 1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri

Kızartmak için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Mantarlı ve tavuk etli quesedilla Nasıl Yapılır

Yemeklik doğradığınız soğan ve düğme mantarları zeytinyağında mantarlar suyunu çekinceye kadar pişirin. İnce kıydığınız sarımsakları ilave edin. Haşlayıp ince doğradığınız tavuk göğüs eti, kimyon, kırmızı toz biber, kekik, tuz ve çekilmiş karabiberi ekleyin. 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın. Tortilla ekmeklerinin arasına mantarlı tavuk etli harçtan koyun. Üzerine çedar peyniri ilave edip tortilla ekmeğini ikiye katlayın. Kenarlarından bastırarak kapatıp tereyağında altın sarısı olana kadar kızartın. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.