Kuşkonmaz Dolgulu Ve Taze Sarımsaklı Tavuk

Yüksek proteinli tavuk ve düşük kalorili kuşkonmaz ile nefis bir tarif hazırladık. Besin değerleri bakımından zengin olan bu yemeği, kalabalık sofralarda ana yemek olarak sunabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
40 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Kuşkonmaz Dolgulu Ve Taze Sarımsaklı Tavuk Tarifi İçin malzemeler
- 8 adet tavuk kalçası
- 2 büyük boy haşlanmış patates
- 2 diş taze sarımsak
- 1 su bardağı bezelye
- 3-4 iri yapraklı nane
- İnce kuşkonmaz
- 1 limonun kabuğu
- 50 g sarı hardal
- 25 g parmesan rendesi
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Kuşkonmaz Dolgulu Ve Taze Sarımsaklı Tavuk Nasıl Yapılır?
- Kaynama noktasındaki suya donmuş bezelye ve kuşkonmazı atın. 30 saniye sonunda hemen buzlu soğuk suyun içerisine alıp pişirmesini durdurup soğutun.
- Böylece canlı yeşil rengini koruyacaktır. Bir kaba ayırın ve kaynama noktasındaki su kalsın.
- Tavuk kalçalarını inceltip içerisine hardal sürüp, limon kabuğu, tuz ve karabiber ile çeşnilendirin.
- Ortasına sarmaşık ya da kuşkonmazları koyup streç film ile rulo yapın. Kaynama noktasındaki suda 15 dakika poşe edin.
- Haşlanmış patates, yeşil sarımsak sapları, bezelye, parmesan, tuz ve karabiber ile blander’dan geçirip püre yapın.
- Poşe edilmiş tavuğu zeytinyağı ve tereyağı karışımı olan tavada çevire çevire, dış yüzeyini kahve-altın rengine döndürüp kızartın. Dilimleyerek servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR