ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ KREMALI TAVUK ETİ

Kremalı tavuk eti

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kremalı tavuk eti tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 parça fileto tavuk göğüs eti

Sosu için

  • 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 3 dal limon otu
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı esmer şeker
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Pişirmek için

  • 1 su bardağı Hindistan cevizi sütü
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Frenk maydanozu

Kremalı tavuk eti Nasıl Yapılır

Sosu için gerekli olan tüm malzemeleri macun kıvamına gelinceye kadar blenderdan geçirin. Tavuk göğüs etlerinin her tarafını sosa bulayın. Pişirmek için zeytinyağını bir tavada ısıtın. Tavuk etlerini hafif kızartın. Üzerine Hindistan cevizi sütü, krema ve suyu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Tavuklar suyunu çekip iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. İnce kıyılmış Frenk maydanozu ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.