Kestaneli Tavuk Dolması

Yılbaşı sofralarına çok yakışacak bir tarifimiz var. Yılbaşında genellikle hindi tercih edilse de, hindi eti yiyemeyenler için tavukla yapabileceğiniz nefis dolma tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Hem ekonomik, hem de doyurucu olan kestaneli tavuk dolmasını, kalabalık sofralarda da gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.
Fırında hindi dolması tarifine de göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
1 saat 5 dakika

Kestaneli Tavuk Dolması Tarifi İçin malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
İç pilavı için:
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 200 gr Kestane
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı toz biber
Kestaneli Tavuk Dolması Nasıl Yapılır?
- Soğanları yemeklik doğrayın. Tereyağını eritin. Doğradığınız soğanları renk alana kadar kavurun.
- Pirinçleri ilave edin 5-6 dakika kadar kavurun. Kestane, kuş üzümü, karabiber ve tarçın ekleyin.
- 2- 3 dakika daha kavurun. Sıcak suyu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak 8-9 dakika kadar kısık ateşte demleyin.
- Tereyağı, limon suyu ve toz biberi bir kapta karıştırın ve tavuğu hazırladığınız tereyağlı karışım ile yağlayın.
- Tavuğun içine hazırladığınız iç pilavı ilave edin. Tavuğun pişerken ayrılmaması için bacaklarını çapraz bir şekilde bağlayın. 180 derecede 45 dakika pişirin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR