ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ KASEDE TAVUKLU PAY

Kasede Tavuklu Pay

Kasede tavuklu pay

Sevgili Deniz Orhun'dan tavuk severler için harika bir lezzet ile karşınızdayız. İç harcında soğan, sarımsak, krema ve tavuk göğsü kullanılan tavuklu payın kenarları milföy hamuru ile kaplanır. Genellikle kabalık sofralarda servis edilir. Malzemeleriniz hazırsa, kasede tavuklu pay tarifine geçebiliriz.

İçinde tavuk olsun da ne olursa olsun diyenler için nefis tavuk tantuni ve köri soslu tavuklu makarna tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kasede Tavuklu Pay Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet orta boy tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet havuç (Küp küp doğranmış)
  • 2 avuç bezelye (Dondurulmuş)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 2 su bardağı et suyu
  • Karabiber, tuz, toz kırmızı biber
  • 3 adet milföy hamur
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı fındık yağı

Kasede Tavuklu Pay Nasıl Yapılır?

  • Büyükçe bir tavada ince doğradığınız soğan ve sarımsağı bir yemek kaşığı fındık yağı ekleyerek soteleyin. 
  • Tavuk göğsünü kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın ve tavaya ekleyerek sotelemeye devam edin. Daha sonra küp doğranmış havuçları ve en son bezelyeleri ekleyin. Piştikten sonra hepsini kenara bir tabağa alın.
  • Aynı tavaya bir yemek kaşığı fındık yağı ve unu koyarak kavurmaya başlayın.
  • Un hafif sarı rengini alınca et suyunu ekleyin ve tabağa aldığınız pişmiş malzemelerle karıştırarak tüm baharatları ve kremayı ilave ettikten sonra fırına girebilen kaselere pay edin.
  • Kaselerin üzerine milföy hamurunu kapatarak yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında milföy hamurları renk alana kadar pişirin. 
  • Sıcak servis edin. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!