ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ KAPYA BİBER ÇANAĞINDA TAVUK

Kapya Biber Çanağında Tavuk

Kapya biber çanağında tavuk

Özel günlerde ve davet sofralarında sunabileceğiniz nefis bir önerimiz var. Sindirim sistemini düzenleyen ve bağışıklığı güçlendiren kapya biberi, tavuklu iç harç ile dolduruyoruz ve fırında pişiriyoruz. Pişen biberleri ince ince dilimleyerek servis edebilir veya bütün bir halde bırakabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, tam ağızlara layık kapya biber çanağında tavuk tarifi için detaylara geçebiliriz.

Tavuk ile hazırlayabileceğiniz ekonomik tarifler arıyorsanız, beşamel soslu tavuk ve tavuklu taco tarifine göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kapya Biber Çanağında Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 6 adet kapya biber
  • 1 paket krema
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 adet havuç
  • Karabiber
  • Köri
  • Pul biber
  • Tuz

Kapya Biber Çanağında Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle biberlerin orta kısımlarını bıçak yardımıyla kesin ve çekirdeklerini temizleyin.
  • Temizlediğiniz biberleri fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında ara sıra kontrol ederek yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Havucun kabuğunu soyup küp şeklinde dilimleyin. Tavuk etini de küçük küçük doğrayarak tencereye alın.
  • Tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişirin ve üzerine sıvıyağ ekleyin.
  • Etleri pişirmeye devam ederken havucu ve diğer baharatları ekleyerek karıştırın.
  • Bu esnada biberleri de kontrol edin. Eğer yumuşadılarsa, fırından çıkartın.
  • Ocağın altını kısın ve tavukların içerisine kremayı ilave edin. 2 dakika karıştırarak pişirin ve ocağın altını kapatın.
  • Pişirdiğiniz biberlerin içini tavuklu harç ile doldurun. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve tekrar fırına atın.
  • Peynirler kızardığında biberleri fırından çıkartıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!