ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ ISPANAKLI VE LİMON SOSLU TAVUK ETİ

Ispanaklı Ve Limon Soslu Tavuk Eti

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Ve Limon Soslu Tavuk Eti Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kg ıspanak
  • 1 soğan
  • 12 parça tavuk kalça eti
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 70 gr tereyağı
  • 1 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 3 yemek kaşığı kekik yaprağı
  • 180 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber

Ispanaklı Ve Limon Soslu Tavuk Eti Nasıl Yapılır?

  • Ispanakları yıkayıp iri doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın ve 3 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Ispanakları ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Tereyağı ile kalan zeytinyağını tavada ısıtın.
  • Tavuk etlerinin üzerine tuz, karabiber serpiştirdikten sonra tavada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin.
  • Tavukları bir kenara alarak soğumaması için üzerine kapak kapatın. Aynı tavaya limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, kekik ekleyip yüksek ateşte 1-2 dakika pişirin.
  • Kremayı ekleyerek karıştırın. Servis tabağına ıspanağı yayın. Üzerine ikişer parça tavuk eti yerleştirin. Üzerine sos gezdirip servis yapın. 

Sindirimi kolaylaştırmasıyla bilinen tarhun soslu tavuk eti tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!