Ispanaklı Ve Limon Soslu Tavuk Eti

Ispanaklı Ve Limon Soslu Tavuk Eti
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ispanaklı Ve Limon Soslu Tavuk Eti için

Malzemeler

  • 2 kg ıspanak
  • 1 soğan
  • 12 parça tavuk kalça eti
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 70 gr tereyağı
  • 1 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 3 yemek kaşığı kekik yaprağı
  • 180 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber
Ispanaklı Ve Limon Soslu Tavuk Eti

Nasıl Yapılır

  1. Ispanakları yıkayıp iri doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın ve 3 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Ispanakları ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Tereyağı ile kalan zeytinyağını tavada ısıtın.
  3. Tavuk etlerinin üzerine tuz, karabiber serpiştirdikten sonra tavada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin.
  4. Tavukları bir kenara alarak soğumaması için üzerine kapak kapatın. Aynı tavaya limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, kekik ekleyip yüksek ateşte 1-2 dakika pişirin.
  5. Kremayı ekleyerek karıştırın. Servis tabağına ıspanağı yayın. Üzerine ikişer parça tavuk eti yerleştirin. Üzerine sos gezdirip servis yapın. 

Sindirimi kolaylaştırmasıyla bilinen tarhun soslu tavuk eti tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo