ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ HODANLI TAVUK

Hodanlı Tavuk

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Hodanlı Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 4 parça tavuğun göğüs eti
  • 250 gr hodan otu
  • 100 gr eritme peyniri
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 8 dal yemlikotu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım limon
  • Tuz
  • kırmızı pulbiber

Hodanlı Tavuk Nasıl Yapılır?

Hodan otunun gövdesini ayıklayın. Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu aktarın. Bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edin. Hodan otunu bu suda haşlayın. Suyu çektikçe su ilave edin. (su ilave etmezseniz hodan otu salyasını bırakır) Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.

Tavukları parmak şeklinde kesin. Tavuk etlerini bir tavada zeytinyağı ile kavurun. Üzerlerine limon suyu gezdirin.

Ayrı bir kapta peyniri, sütü kaynatmadan eritin. İçine tavuk etlerini ilave edip soteleyin.

Hodan otu, tarçın, kıyılmış yemlik otu, kırmızı pulbiber ve tuzu ilave edip 2 dakika daha soteleyin. Sıcak servis yapın.


AKLINIZDA BULUNSUN

İSTEĞE GÖRE GEMLİK OTU YERİNE MAYDANOZ VEYA ARAPSAÇI DA KULLANABİLİRSİNİZ.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!