ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ FISTIKLI TAVUK

Fıstıklı tavuk

Fıstıklı tavuk

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fıstıklı tavuk tarifi için malzemeler

  • 1-2 adet tavuk göğüsü (Büyüklüğüne göre) 
  • 1.5 avuç kabuksuz fıstık 
  • 1 adet soğan 
  • 2 adet kapya kırmızıbiber 
  • 2 adet dolmalık biber 
  • 1-2 dal taze soğan 
  • Kök taze zencefil (1 cm, işaret parmağının birinci boğumunun yarısı büyüklüğünde)
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası 
  • 3 yemek kaşığı elma sirkesi 
  • 1 çay kaşığı şeker 
  • 2 yemek kaşığı acı biber salçası 
  • 3 yemek kaşığı soya sosu 
  • 4-5 diş sarımsak 
  • Pul biber
  • Fındık yağı

Fıstıklı tavuk Nasıl Yapılır

Tarif ve yapım: Deniz Orhun 
Fotoğraf: Mehmet Ateş

  • 2 yemek kaşığı sirke ve karabiber koyarak tavukları karıştırın. 
  • Yumurta sarısı ile nişastayı iyice karıştırın ve bu karışımla tavukları terbiye edin.
  • Sac tavasında biraz sıvı yağ ile pişirmeye koyun. Çok pişirmeyin bir tabağa tavukları alın. 
  • Sac tavasına yine biraz sıvı yağ koyarak doğradığınız sebzeleri pişirin.
  • Önce fıstıkları sonra sırayla zencefil, soğan, yeşil ve kırmızı biberleri pişirin. 
  • Yarı pişirdiğiniz tavukları da ekleyerek iyice soteleyin.
  • Bir kapta biber salçası, 1 yemek kaşığı sirke, 1 çay kaşığı şeker, soya sosu, 2 yemek kaşığı fındık yağı, pul biber, ezilmiş sarımsakları karıştırın ve pişen tavuklara ekleyin. Gerekirse yarım fincan su ilave edebilirsiniz.
  • Son bir taşım tatlar karışsın diye kaynatın ve üzerine ince kesilmiş taze soğan ile tabaklara servis edin.

Yer fıstıklı tavuk tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.