Fıstıklı Tavuk

Fıstıklı Tavuk
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fıstıklı Tavuk için

Malzemeler

  • 1-2 adet tavuk göğüsü (Büyüklüğüne göre) 
  • 1.5 avuç kabuksuz fıstık 
  • 1 adet soğan 
  • 2 adet kapya kırmızıbiber 
  • 2 adet dolmalık biber 
  • 1-2 dal taze soğan 
  • Kök taze zencefil (1 cm, işaret parmağının birinci boğumunun yarısı büyüklüğünde)
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası 
  • 3 yemek kaşığı elma sirkesi 
  • 1 çay kaşığı şeker 
  • 2 yemek kaşığı acı biber salçası 
  • 3 yemek kaşığı soya sosu 
  • 4-5 diş sarımsak 
  • Pul biber
  • Fındık yağı
Fıstıklı Tavuk

Nasıl Yapılır

Tarif ve yapım: Deniz Orhun 
Fotoğraf: Mehmet Ateş

  1. 2 yemek kaşığı sirke ve karabiber koyarak tavukları karıştırın. 
  2. Yumurta sarısı ile nişastayı iyice karıştırın ve bu karışımla tavukları terbiye edin.
  3. Sac tavasında biraz sıvı yağ ile pişirmeye koyun. Çok pişirmeyin bir tabağa tavukları alın. 
  4. Sac tavasına yine biraz sıvı yağ koyarak doğradığınız sebzeleri pişirin.
  5. Önce fıstıkları sonra sırayla zencefil, soğan, yeşil ve kırmızı biberleri pişirin. 
  6. Yarı pişirdiğiniz tavukları da ekleyerek iyice soteleyin.
  7. Bir kapta biber salçası, 1 yemek kaşığı sirke, 1 çay kaşığı şeker, soya sosu, 2 yemek kaşığı fındık yağı, pul biber, ezilmiş sarımsakları karıştırın ve pişen tavuklara ekleyin. Gerekirse yarım fincan su ilave edebilirsiniz.
  8. Son bir taşım tatlar karışsın diye kaynatın ve üzerine ince kesilmiş taze soğan ile tabaklara servis edin.

Yer fıstıklı tavuk tarifi için tıklayın

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo