Fırında Sebzeli Tavuk

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg tavuk kalça şiş
- 4 domates
- 4 patates
- 3 kabak
- 4 iri dolmalık biber
- 2 defne yaprağı
- 2 soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 5 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- Karabiber
Fırında Sebzeli Tavuk Nasıl Yapılır?
Tavuk etlerini ikiye kesip bir kaba alın. 3 kaşık sıvıyağ, tuz, karabiber ve kırmızı tozbiber ekleyip 15 dakika marine edin. Domates, patates, biber ve kabakları temizleyip halka halka dilimleyin.
Soğanları kıyın, sarımsak dişlerini soyun. Kalan sıvıyağı tavada ısıtıp soğan ve sarımsakları pembeleştirin. Salça, 1 bardak sıcak su ve defne yapraklarını ekleyip sos kıvamını alıncaya dek pişirin.
Defne yapraklarını sosun içinden alın, sosu ılınmaya bırakın. Fırın kalıbını yağlayıp sırasıyla tavuk eti, patates, biber, domates ve kabak dilimlerini hafif üstüste gelecek şekilde yan yana dizin.
Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Soğanları kıyın, sarımsak dişlerini soyun. Kalan sıvıyağı tavada ısıtıp soğan ve sarımsakları pembeleştirin. Salça, 1 bardak sıcak su ve defne yapraklarını ekleyip sos kıvamını alıncaya dek pişirin.
Defne yapraklarını sosun içinden alın, sosu ılınmaya bırakın. Fırın kalıbını yağlayıp sırasıyla tavuk eti, patates, biber, domates ve kabak dilimlerini hafif üstüste gelecek şekilde yan yana dizin.
Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR