Fırında Sebzeli Tavuk

Fırında Sebzeli Tavuk
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Fırında Sebzeli Tavuk için

Malzemeler

  • 1 kg tavuk kalça şiş
  • 4 domates
  • 4 patates
  • 3 kabak
  • 4 iri dolmalık biber
  • 2 defne yaprağı
  • 2 soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Karabiber
Fırında Sebzeli Tavuk

Nasıl Yapılır

Tavuk etlerini ikiye kesip bir kaba alın. 3 kaşık sıvıyağ, tuz, karabiber ve kırmızı tozbiber ekleyip 15 dakika marine edin. Domates, patates, biber ve kabakları temizleyip halka halka dilimleyin. 
Soğanları kıyın, sarımsak dişlerini soyun. Kalan sıvıyağı tavada ısıtıp soğan ve sarımsakları pembeleştirin. Salça, 1 bardak sıcak su ve defne yapraklarını ekleyip sos kıvamını alıncaya dek pişirin. 
Defne yapraklarını sosun içinden alın, sosu ılınmaya bırakın. Fırın kalıbını yağlayıp sırasıyla tavuk eti, patates, biber, domates ve kabak dilimlerini hafif üstüste gelecek şekilde yan yana dizin. 
Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo