ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ FIRINDA SEBZELİ TAVUK

Fırında Sebzeli Tavuk

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg tavuk kalça şiş
  • 4 domates
  • 4 patates
  • 3 kabak
  • 4 iri dolmalık biber
  • 2 defne yaprağı
  • 2 soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Sebzeli Tavuk Nasıl Yapılır?

Tavuk etlerini ikiye kesip bir kaba alın. 3 kaşık sıvıyağ, tuz, karabiber ve kırmızı tozbiber ekleyip 15 dakika marine edin. Domates, patates, biber ve kabakları temizleyip halka halka dilimleyin. 
Soğanları kıyın, sarımsak dişlerini soyun. Kalan sıvıyağı tavada ısıtıp soğan ve sarımsakları pembeleştirin. Salça, 1 bardak sıcak su ve defne yapraklarını ekleyip sos kıvamını alıncaya dek pişirin. 
Defne yapraklarını sosun içinden alın, sosu ılınmaya bırakın. Fırın kalıbını yağlayıp sırasıyla tavuk eti, patates, biber, domates ve kabak dilimlerini hafif üstüste gelecek şekilde yan yana dizin. 
Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!