ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ FIRINDA BÜTÜN PİLİÇ

FIRINDA BÜTÜN PİLİÇ

Fırında bütün piliç
4 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında bütün piliç tarifi için malzemeler
  • 1 adet bütün piliç (Temizlenmiş)
  • 1 adet soğan (Dilimlenmiş)
  • 2 adet havuç (Dilimlenmiş)
  • 1 adet kereviz (İnce dilimlenmiş)
  • 3 taze patates (Kabuğuyla birlikte dilimlenmiş)
  • 100 g tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 2 adet portakal
  • 2 dal taze biberiye (İnce doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
Fırında bütün piliç Nasıl Yapılır

  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağına rendelenmiş portakal kabuğunu, ince kıyılmış biberiyeleri, tuzu, kimyonu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyin.
  • Bütün tavuk etini akan suyun altında yıkadıktan sonra iyice kurulayın. Hazırlamış olduğunuz baharatlı tereyağı sosunu her tarafına sürün.
  • Tavuk etinin derisinin altına da kabuğunu soyup, ince zarlarını temizledikten sonra dilimlendiğiniz portakalları yerleştirin.
  • Isıya dayanıklı fırın veya toprak kabını yağlayın. Üzerine dilimlenmiş soğanı, kabuğuyla birlikte dilimlediğiniz portakalı, patatesleri, havucu ve kerevizi yerleştirin. Bütün tavuk etini sebzelerin üzerine yerleştirin.
  • Kabı, önceden ısıtılmış 180 derece fırının alt tarafına yerleştirip, 1 saat boyunca pişirin. Pişirme süresi boyunca arada bir piliçten akan suyunu üzerine dökün.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!