ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ FIRINDA BALKABAKLI TAVUK ETİ

Fırında balkabaklı tavuk eti

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında balkabaklı tavuk eti tarifi için malzemeler

  • 8 tavuk but
  • 300 gr balkabağı
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 8 yaprak adaçayı
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay bardağı su

Fırında balkabaklı tavuk eti Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor.  Balkabağının kabuklarını soyup ince doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp balkabaklarını 3-4 dakika soteleyin.

Tavuk butlarını 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile 2 dakika soteleyin. Tavuk butlarla balkabaklarını fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine cevizleri serpiştirin.

Kalan zeytinyağı, tuz ve sirkeyi karıştırıp üzerine gezdirin. Suyu ilave edin. Adaçayı yapraklarını üzerlerine yerleştirip 190 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.