ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ FAS USULÜ KAYISILI TAVUK

Fas Usulü Kayısılı Tavuk

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Fas Usulü Kayısılı Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 4 tavuk budu
  • 6 soğan
  • 5 domates
  • Bir tutam safran
  • 3 çorba kaşığı sıcak su
  • 10 kuru kayısı
  • 2 çorba kaşığı bal
  • 2 çay kaşığı toz tarçın
  • 5~6 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • karabiber

Fas Usulü Kayısılı Tavuk Nasıl Yapılır?

Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri...

Soğanları temizleyin. 3 soğanı ince dilimler halinde kesin. Diğer soğanları küp şeklinde doğrayın. Kuru kayısıları zar şeklide kesin. Maydanozları temizleyip kıyın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.

Derin bir kasede küp şeklinde kesilmiş soğanlar, 3 çorba kaşığı suda eritilmiş safran, zar şeklinde kesilmiş kuru kayısılar, bal, tarçın, zencefil, kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.

Derin bir güvecin tabanına tavuk butlarını yerleştirin. Sırasıyla dilimlenmiş soğanlar, domatesler ve baharatlı karışımı kat kat yerleştirin. Güvecin kapağını kapatıp önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında yaklaşık
90 dakika pişirin. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın

Yorumlar

guvenli 12 Ekim 2016, 16:47

Meyve ile Sebzenin karışımı bir yemek olmuş ilginç tatmaya değer..


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!