ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ DEREOTLU VE KREMALI TAVUK

> DEREOTLU VE KREMALI TAVUK
Dereotlu ve kremalı tavuk
4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dereotlu ve kremalı tavuk tarifi için malzemeler
  • 500 g tavuk kalça eti
  • 10 adet mantar (İkiye kesilmiş)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demet dereotu (Kıyılmış)
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • Tuz
Dereotlu ve kremalı tavuk Nasıl Yapılır

  • Tavuk etlerini ceviz büyüklüğünde doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tavada, sürekli karıştırarak kavurun. Mantarları ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Tavuk eti pişince tuzunu ve kimyonunu ilave edip birkaç kez çevirin.
  • Ayrı bir kapta kremanın içine kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın.
  • Pişen tavuk etini ocaktan almadan 3 dakika önce kremasını ilave edin. 3 dakika daha kısık ateşte pişirip ocaktan alın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.