ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ DEMİ GLACE SOSLU FIRINDA TAVUK BUTLARI

Demi Glace Soslu Fırında Tavuk Butları

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Demi Glace Soslu Fırında Tavuk Butları Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 parça kalçalı tavuk but
  • 8 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 soğan
  • 2 limon
  • 2 baş iri sarımsak
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 2 yemek kaşığı taze kekik yaprağı
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Üzeri için

  • 1 ölçü demi glace sos

Demi Glace Soslu Fırında Tavuk Butları Nasıl Yapılır?

Soğanların kabuklarını soyup iri doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soymadan dişlerini ayırın. Limonları yıkayıp ince dilimleyin. Tavuk butlarını fırın tepsisine alın. Soğan, sarımsak ve limon dilimlerini ekleyin. Üzerine tuz, tane karabiber, toz karabiber, kekik yaprakları ve zeytinyağı ekleyip harmanlayın. 200 dereceye ayarlanmış fırında tavuklar kızarıncaya kadar pişirin. Tavuk ve sebzeleri servis tabağına alın. Üzerine demi glace sos gezdirerek sıcak servis yapın.

 

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:03

çok güzel oluyor. tavsiye ederim....


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!