ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ DEMİ GLACE SOSLU FIRINDA TAVUK BUTLARI

Demi glace soslu fırında tavuk butları

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Demi glace soslu fırında tavuk butları tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 parça kalçalı tavuk but
  • 8 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 soğan
  • 2 limon
  • 2 baş iri sarımsak
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 2 yemek kaşığı taze kekik yaprağı
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Üzeri için

  • 1 ölçü demi glace sos

Demi glace soslu fırında tavuk butları Nasıl Yapılır

Soğanların kabuklarını soyup iri doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soymadan dişlerini ayırın. Limonları yıkayıp ince dilimleyin. Tavuk butlarını fırın tepsisine alın. Soğan, sarımsak ve limon dilimlerini ekleyin. Üzerine tuz, tane karabiber, toz karabiber, kekik yaprakları ve zeytinyağı ekleyip harmanlayın. 200 dereceye ayarlanmış fırında tavuklar kızarıncaya kadar pişirin. Tavuk ve sebzeleri servis tabağına alın. Üzerine demi glace sos gezdirerek sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:03:56

çok güzel oluyor. tavsiye ederim....

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.