Biberli Tatlı Tavuk Yemeği

Biberli Tatlı Tavuk Yemeği
18 Eylül 2020

Besin değerleri bakımından zengin olan tavuk; tavuklu börek ya da tavuk sarma gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Malzemeleriniz hazırsa, biberli tatlı tavuk yemeğine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Biberli Tatlı Tavuk Yemeği için

Malzemeler

  • 500 g kemiksiz tavuk kalça eti
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası 
  • Tuz
  • Karabiber 
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 6-7 adet çarliston biber 
  • 1 adet kapya biber 
  • 1 adet orta boy soğan 
  • 1 dal kereviz sapı 
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu 
  • 1 çay kaşığı zencefil tozu 

Sosu için 

  • 1 su bardağı tavuk suyu 
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu 
  • 1 tatlı kaşığı kaju baharatı 
  • 1 çay kaşığı isot biberi 
  • 1 çay kaşığı zencefil tozu 
  • 1 çay kaşığı esmer toz şeker 
  • 1 çay kaşığı kavrulmuş susam 
Biberli Tatlı Tavuk Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak tavuk kalça etlerini ceviz büyüklüğünde doğrayın. Mısır nişastasını, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  2. Zeytinyağını tavada ısıtıp etleri kızartın. Etler iyice kızarınca iri doğranmış biberleri, ince kıyılmış kereviz sapını ve ay şeklinde doğranmış soğanı ilave edin. 5 dakika boyunca karıştırarak kavurmaya devam edin.
  3. Tuzu, karabiberi, sarımsak ile zencefil tozunu da ekleyin ve biraz daha kavurun. Ayrı bir kasede sos malzemelerini karıştırın.
  4. Sos malzemesini pişmeye devam eden tavuk yemeğinin üzerine dökün. Birkaç dakika yüksek ateşte pişirip ocaktan alın.
  5. Biberli tatlı tavuk yemeğini, mantarlı risotto ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Biberli Tatlı Tavuk Yemeğinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tavuk etinin lezzetini arttırmak için, oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Tarife başlamadan önce tavukları yıkamayın.
  2. Tavuğun yanmaması için, pişirme işlemini kısık ateşte yapın. Tuz miktarını az tutun ve sevdiğiniz baharatlar ile harmanlayın.
  3. Kızartma işleminde ayçiçek yağı kullanmayın. Aksi takdirde tavuk eti ve biberler çok yağlı olacaktır. Bu da kalori değerinin yükselmesine neden olur.
  4. Dilerseniz tavukları kızartmadan önce 15 dakika ılık suda haşlayabilirsiniz. Kullanacağınız biberlerin çekirdeklerini tarife başlamadan önce temizleyin.

1 Porsiyon Biberli Tatlı Tavuk Yemeği Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan tatlı tavuk yemeği, yaklaşık 170 kaloridir. Protein değeri yüksek olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyerek ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.

Öğle ve akşam öğünlerinde misafirlerinize sunabileceğiniz tavuk yemeklerine göz atarak sofralarınızı zenginleştirebilir ve yeni tatlar keşfedebilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo