Beşamel Soslu Tavuklu Brokoli

Beşamel Soslu Tavuklu Brokoli
21 Haziran 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Beşamel Soslu Tavuklu Brokoli için

Malzemeler

  • 3 haşlanmış patates
  • 500 g haşlanmış brokoli
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2-2.5 su bardağı süt
  • Tuz

Üzeri için:

  • 100 g rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Tavuklu Brokoli

Nasıl Yapılır

  1. Haşlanmış patatesleri rendeleyin. Üzerine biraz zeytinyağı, tuz, karabiber ve dilerseniz bir miktar rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip harmanlayın.
  2. Hafifçe yağlamış olduğunuz fırın kabının dibine patatesli karışımı yayın.
  3. Patateslerin üzerine haşlanıp dallara ayrılmış brokolileri dizin.
  4. Bir tavada yağla birlikte unu kavurun. Un kavrulunca topaklanmaması için soğuk sütü tel çırpıcı ile karıştırarak ekleyin ve kıvam alana kadar pişirin.
  5. Beşamel sosu brokolilerin üstüne dökün. Üzerini rendelenmiş kaşar peyniriyle kaplayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo