ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU BROKOLİ

Beşamel Soslu Tavuklu Brokoli

Beşamel soslu&tavuklu brokoli

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Beşamel Soslu Tavuklu Brokoli Tarifi İçin malzemeler

  • 3 haşlanmış patates
  • 500 g haşlanmış brokoli
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2-2.5 su bardağı süt
  • Tuz

Üzeri için:

  • 100 g rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Soslu Tavuklu Brokoli Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış patatesleri rendeleyin. Üzerine biraz zeytinyağı, tuz, karabiber ve dilerseniz bir miktar rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip harmanlayın.
  • Hafifçe yağlamış olduğunuz fırın kabının dibine patatesli karışımı yayın.
  • Patateslerin üzerine haşlanıp dallara ayrılmış brokolileri dizin.
  • Bir tavada yağla birlikte unu kavurun. Un kavrulunca topaklanmaması için soğuk sütü tel çırpıcı ile karıştırarak ekleyin ve kıvam alana kadar pişirin.
  • Beşamel sosu brokolilerin üstüne dökün. Üzerini rendelenmiş kaşar peyniriyle kaplayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!