Antep Fıstıklı Tavuk Schnitzel

Antep Fıstıklı Tavuk Schnitzel
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Antep Fıstıklı Tavuk Schnitzel için

Malzemeler

  • 1 su bardağı Antep fıstığı
  • 1 çay bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 tavuk göğüs eti
  • 1 yumurta

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
Antep Fıstıklı Tavuk Schnitzel

Nasıl Yapılır

  1. Antep fıstığını iri kalacak şekilde kırın ve yayvan bir tabağa alın. Un, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın.
  2. Tavuk göğüs etlerini et döveceği ile inceltin. Yumurtayı küçük bir kasede çırpın. Etleri önce yumurtaya, sonra Antep fıstıklı karışıma bulayıp kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın.
  3. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo