ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ ANTEP FISTIKLI TAVUK SCHNİTZEL

Antep Fıstıklı Tavuk Schnitzel

Antep fıstıklı tavuk schnitzel

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Antep Fıstıklı Tavuk Schnitzel Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı Antep fıstığı
  • 1 çay bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 tavuk göğüs eti
  • 1 yumurta

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Antep Fıstıklı Tavuk Schnitzel Nasıl Yapılır?

  • Antep fıstığını iri kalacak şekilde kırın ve yayvan bir tabağa alın. Un, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın.
  • Tavuk göğüs etlerini et döveceği ile inceltin. Yumurtayı küçük bir kasede çırpın. Etleri önce yumurtaya, sonra Antep fıstıklı karışıma bulayıp kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın.
  • Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!