ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ ANTEP FISTIKLI TAVUK SCHNİTZEL

Antep fıstıklı tavuk schnitzel

Antep fıstıklı tavuk schnitzel

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Antep fıstıklı tavuk schnitzel tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı Antep fıstığı
  • 1 çay bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 tavuk göğüs eti
  • 1 yumurta

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Antep fıstıklı tavuk schnitzel Nasıl Yapılır

  • Antep fıstığını iri kalacak şekilde kırın ve yayvan bir tabağa alın. Un, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın.
  • Tavuk göğüs etlerini et döveceği ile inceltin. Yumurtayı küçük bir kasede çırpın. Etleri önce yumurtaya, sonra Antep fıstıklı karışıma bulayıp kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın.
  • Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.