ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ ACILI TAVUKLU SANDVİÇ

Acılı Tavuklu Sandviç

Acılı tavuklu sandviç

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Acılı Tavuklu Sandviç Tarifi İçin malzemeler

  • 2-3 adet tavuk göğsü
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 6 adet tahıllı sandviç ekmeği

Sosu için:

  • 1 salatalık
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı acı toz biber

Acılı Tavuklu Sandviç Nasıl Yapılır?

  • Göğüs etlerini orta boy bir tencereye yerleştirip 4 su bardağı su ekleyerek orta ateşte pişirin. Soğanı 4’e bölüp tencereye ekleyin.
  • Tuz ve karabiberi de serpiştirip, tavuk etleri yumuşayıncaya kadar pişirdikten sonra etleri tencereden alıp süzün.
  • Etleri küçük parçalar halinde didikleyin ve bir kenarda bekletin.
  • Sosu için süzme yoğurdu derin bir kaba aktarıp üzerine hardalı ilave ettikten sonra çatalla iyice çırpın.
  • Kabuklarını soymadan rendelediğiniz salatalıkları ve kırmızı toz biberi de ekleyip karıştırın.
  • Hazırladığınız sosu önceden ikiye ayırdığınız sandviç ekmeklerinin bir katına kaşıkla yayın.
  • Sosun üzerine didiklediğiniz tavuk etini paylaştırıp, diğer ekmek parçalarını üzerlerine kapatın. Sandviçleri yeşillik ve domatesle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, nefis tadıyla yoğurtlu tavuklu sandviç tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!