ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ZEYTİNLİ TAVUK İNCİK

ZEYTİNLİ TAVUK İNCİK

4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinli tavuk incik tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 8 tavuk incik 6 siyah zeytin 6 yeşil zeytin 1 çorba kaşığı kapari 10 arpacık soğan 3 çorba kaşığı margarin 2 çay barağı sıcak su Tuz
  • karabiber Marinat için: 1 kase yoğurt 2 çorba kaşığı zeytinyağı 8

9 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı biberiye 1 tutam tuz

Zeytinli tavuk incik Nasıl Yapılır

 Marinatı hazırlamak için; sarımsakları ezin. Derin bir kapta yoğurt, zeytinyağı, sarımsak, kekik, nane, pulbiber ve biberiyeyi karıştırın. Tavuk incikleri ekleyip 1 saat marine edin.
Arpacık soğanları soyun. Margarini tencerede eritip soğanları kavurun. Tavuk incikleri marinatın içinden süzerek alıp kavrulmakta olan soğanlara ekleyin. Etlerin rengi değişmeye başlayınca kapari ve zeytinleri ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:51:53

Aşırı ağır yemek türleriniz pek fazla yok. Bu çok hoşumuza gidiyor. Teşekkürler paylaşım için.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.