ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ZEYTİNLİ TAVUK İNCİK

Zeytinli Tavuk İncik

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Zeytinli Tavuk İncik Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 8 tavuk incik 6 siyah zeytin 6 yeşil zeytin 1 çorba kaşığı kapari 10 arpacık soğan 3 çorba kaşığı margarin 2 çay barağı sıcak su Tuz
  • karabiber Marinat için: 1 kase yoğurt 2 çorba kaşığı zeytinyağı 8

9 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı biberiye 1 tutam tuz

Zeytinli Tavuk İncik Nasıl Yapılır?

 Marinatı hazırlamak için; sarımsakları ezin. Derin bir kapta yoğurt, zeytinyağı, sarımsak, kekik, nane, pulbiber ve biberiyeyi karıştırın. Tavuk incikleri ekleyip 1 saat marine edin.
Arpacık soğanları soyun. Margarini tencerede eritip soğanları kavurun. Tavuk incikleri marinatın içinden süzerek alıp kavrulmakta olan soğanlara ekleyin. Etlerin rengi değişmeye başlayınca kapari ve zeytinleri ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!