ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ YUFKALI KÖFTE

Yufkalı Köfte

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yufkalı Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yufka 1 yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı çörekotu 1 çorba kaşığı susam 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağıKöfte için:750 gr kıyma (koyun veya dana) 1 yumurta 2 soğan 3 dilim bayat ekmek içi Tuz
  • karabiber
  • kimyon
  • kekik

Yufkalı Köfte Nasıl Yapılır?

Yufkaları büyük üçgen parçalara kesin. Ayçiçeği yağı ve 1 yumurtanın sarısını bir kasede çırpın.

Soğanları temizleyip kıyın. Köfte malzemesini çukur bir kaba alıp yoğurun. Yumurta iriliğinde parçalar koparıp uzun rulo şekilli köfteler hazırlayın.

Köfteyi yufkanın uzun kenarına yerleştirip önce rulo sarın, sonra gül şekline getirin. Malzeme bitene kadar köfteleri aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. Yumurtalı karışımı üzerlerine fırçayla sürüp susam ve çörekotu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!