ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ YUFKALI ET YEMEĞİ

Yufkalı Et Yemeği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yufkalı Et Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı koyun eti
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 3 yufka
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • Karabiber

Yufkalı Et Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Lezzet yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan et yemeklerine harika bir örnek. Yufkaları küçük parçalara ayırıp fırın tepsisine gelişigüzel yayın.
  • Sıcak fırında yufkalar kızarana kadar pişirin. Kuşbaşı doğranmış etleri, üzerini geçecek kadar su ile haşlayın.
  • Etler piştikten sonra ince kıyılmış soğan, ayçiçeği yağı, nane, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.
  • Kızarmış yufkaları servis tabaklarına paylaştırıp üzerine pişen etin suyundan gezdirerek yufkaları ıslatın. Eti yufkaların üzerine yerleştirin.
  • Kalan et suyunu üzerine döküp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!