Yedi Bölge Baharatlı Kuzu Şiş, Sebze Izgara İle

Yedi Bölge Baharatlı Kuzu Şiş, Sebze Izgara İle
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yedi Bölge Baharatlı Kuzu Şiş, Sebze Izgara İle için

Malzemeler

  • 400 g kuzu kuşbaşı
  • 4 adet mantar
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kabak
  • 5 g zerdeçal
  • 5 g zahter
  • 5 g biberiye
  • 5 g safran
  • 5 g pul biber 
  • 5 g beyaz biber
  • 5 g kırmızı toz biber
  • 50 g zeytinyağı
Yedi Bölge Baharatlı Kuzu Şiş, Sebze Izgara İle

Nasıl Yapılır

Kuzunun but bölgesinden elde edeceğiniz etlerle bol baharatlı şiş tarifi

  1. Tüm baharatları derin bir kaba alıp harmanlayın ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın.
  2. Şişlere önce kuzu etlerini geçirin, en son uçlarına mantarları takın. Kenarları yüksek bir fırın kabına dizin. Hazırladığınız baharat karışımını şişlerin üzerine dökün ve üzerini streç filmle örtüp 24 saat bu karışımda bekletin. 
  3. Marinasyonda beklemiş kuzu şişleri, ızgara döküm tavada çok az bir yağla pişirin.
  4. Sebzeleri çok küçültmeden doğrayın ve ızgara tavada pişirin. Sebzeleri servis tabağına dizin. Üzerine kuzu şişleri yerleştirip servis edin.

Pratik kuzu şiş tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo