ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ YARIM KAFES KUZU PİRZOLA

Yarım Kafes Kuzu Pirzola

Yarım kafes kuzu pirzola

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yarım Kafes Kuzu Pirzola Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kafes kuzu pirzola (Kasaptan alırken temizlenmiş, kemikleri iyice ayıklanmış isteyin)
  • Kuzu sosu için
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay fincanı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 5 yemek kaşığı süt zeytinyağı (İyice karıştır. Zeytinyağı sütü; direkt sıkılmış zeytin meyvesidir)
  • Yanına
  • 1 kg baby patates
  • Susam, tuz, sıvı yağ
  • Biberiye

Yarım Kafes Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır?

  • Fırını 200 derecede ısıtın. Bir gün önceden veya minimum 3-4 saat önce eti sosa yatırın.
  • Eti sostan çıkarın. Sosu biraz tavada çektirin. Eti ise biraz tuzlayıp ısıtılmış fırına atın. Üzeri kızardıkça ara ara çektirdiğiniz sostan üzerine sürün.
  • Patatesleri şişe geçirin ve sıvı yağ ile yağlayın. Üzerlerine susam, aralarına biberiye koyun.
  • Et ile birlikte fırınlayın. Et iyice karamelize olunca fırından alın. Kemik aralarından keserek servis yapın

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!