ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ YARIM KAFES KUZU PİRZOLA

YARIM KAFES KUZU PİRZOLA

Yarım kafes kuzu pirzola
3 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yarım kafes kuzu pirzola tarifi için malzemeler
  • Yarım kafes kuzu pirzola (Kasaptan alırken temizlenmiş, kemikleri iyice ayıklanmış isteyin)
  • Kuzu sosu için
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay fincanı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 5 yemek kaşığı süt zeytinyağı (İyice karıştır. Zeytinyağı sütü; direkt sıkılmış zeytin meyvesidir)
  • Yanına
  • 1 kg baby patates
  • Susam, tuz, sıvı yağ
  • Biberiye
Yarım kafes kuzu pirzola Nasıl Yapılır

  • Fırını 200 derecede ısıtın. Bir gün önceden veya minimum 3-4 saat önce eti sosa yatırın.
  • Eti sostan çıkarın. Sosu biraz tavada çektirin. Eti ise biraz tuzlayıp ısıtılmış fırına atın. Üzeri kızardıkça ara ara çektirdiğiniz sostan üzerine sürün.
  • Patatesleri şişe geçirin ve sıvı yağ ile yağlayın. Üzerlerine susam, aralarına biberiye koyun.
  • Et ile birlikte fırınlayın. Et iyice karamelize olunca fırından alın. Kemik aralarından keserek servis yapın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!