ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ VİTELLO TONNATO

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato

İtalyan mutfağına ait bir yemek olan vitello tonnato, özellikle restoran ve davetlerde servis edilmektedir. Sos ve et bir tabakta servis edilir. Yapımında bol malzeme kullanılsa da, ana malzemeleri dana nuar, mantar ve tonnato sosudur. Peki, vitello tonnato nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, vitello tonnato tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak dana pikata ve rozbif tarifini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

13 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vitello Tonnato Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gram süt dana nuar
  • 1 adet soğan
  • Yarım kereviz sapı
  • 1 adet havuç
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 diş sarımsak
  • 50 ml zeytinyağı
  • 2 anason
  • Tane beyaz biber
  • Tuz

Tonnato Sosu için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 150 gram konserve ton balığı
  • 60 ml zeytinyağı
  • 20 gram ançüez
  • 20 gram kapari çiçeği
  • Mantar tozu
  • 1/4 limon
  • Beyaz toz biber
  • 100 gram oyster mantar
  • 100 gram porçini mantar
  • 100 gram kestane mantar
  • 100 gram şampiyon mantar

Havyarlı Mayonez için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 30 gram siyah havyar
  • 50 ml sıvı yağ
  • 10 ml üzüm sirkesi
  • 1/4 limon suyu

Tuzlu Sponge için:

  • 2 adet yumurta beyazı
  • 10 gram un
  • 20 gram tereyağı
  • 4 gram kabartma tozu

Dekor için:

  • 100 gram bebek ıspanak
  • 20 gram pembe ikura balık yumurtası
  • 1/4 polorosso
  • 4 adet karpuz kapari

Vitello Tonnato Nasıl Yapılır?

  • Süt dana nuarı, yanında verilen sebze ve baharatlarla birlikte harmanlayın. 
  • Malzemeleri vakumladıktan sonra suvi tekniği ile 80 derecede 45 dakika olarak ayarlayın.
  • Hazır olan pembe eti 6 dilim olacak şekilde ince ince kesin.
  • Tonnato sosu için; Sos için verilen tüm malzemeleri blenderdan geçirerek ince bir şekilde çekin.
  • Blenderdan sonra karışımı süzgeçten geçirerek sıvı bir hale getirin.
  • Mantar tozu için; Oyster, porçini, şampiyon ve kestane mantarını ince ince dilimleyerek fırın tepsisine dizin.
  • 90 dereceli fırında kurutun ve robottan geçirerek toz haline getirin. Mantar tozunu elekten geçirin.
  • Tuzlu sponge için; Yumurta beyazının içerisine tuz ekleyerek çırpın.
  • Kalan yumurta sarılarını tereyağı ve kabartma tozu ile karıştırın.
  • Ardından bu karışımı yumurta beyazı ile birleştirin ve tekrar çırpın.
  • Karışımı karton su bardaklara 4/1 oranında dökerek mikro dalgaya atın. Normal ısıda 50 saniye pişirin.
  • Hayvarlı mayonez; Havyar ve mayonezi karıştırın. Üzerine diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın.
  • Servis tabağının en altına havyarlı mayonezi koyun ve yayın.
  • Dana nuarı tabağın kenarlarına dizin. Üzerine tonnato sosunu ilave edin.
  • Tabağa kapari, balık yumurtası, polorosso ve bebek ıspanağı de koyduktan sonra, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!