Vişne Kebabı

Vişne Kebabı
18 Eylül 2020

Gaziantep yöresinin özgün yemekleri arasında yer alan 'vişne kebabı nasıl yapılır?' sorusu için tarifimizden yararlanabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Vişne Kebabı için

Malzemeler

  • 180 gr yağsız kıyma
  • 50 gr kuyruk yağı
  • 30 gr vişne
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Toz antep fıstığı
Vişne Kebabı

Nasıl Yapılır

Kıyma ve kuyruk yağını ince kıyıp derin bir kaba alın. Her iki malzemeyi hamur yoğurur gibi iyice yoğurun. Elinizi hafif ıslatıp karışımdan parçalar koparıp iri bilyeler halinde şekillendirin. Yuvarlak şekildeki köfteleri şişlere dizin ve ızgarada her tarafını iyice pişirin. Derin bir sos tenceresinde ayıklanmış vişne ve nar ekşisini koyu sos kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin. Sos soğuduktan sonra sıcak köftelerin üzerine dökün. Toz antep fıstığı serpip ılık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo