ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ VİŞNE KEBABI

VİŞNE KEBABI

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişne kebabı tarifi için malzemeler
  • 180 gr yağsız kıyma
  • 50 gr kuyruk yağı
  • 30 gr vişne
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Toz antep fıstığı
Vişne kebabı Nasıl Yapılır

Kıyma ve kuyruk yağını ince kıyıp derin bir kaba alın. Her iki malzemeyi hamur yoğurur gibi iyice yoğurun. Elinizi hafif ıslatıp karışımdan parçalar koparıp iri bilyeler halinde şekillendirin. Yuvarlak şekildeki köfteleri şişlere dizin ve ızgarada her tarafını iyice pişirin. Derin bir sos tenceresinde ayıklanmış vişne ve nar ekşisini koyu sos kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin. Sos soğuduktan sonra sıcak köftelerin üzerine dökün. Toz antep fıstığı serpip ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!