ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ VİŞNE KEBABI

Vişne Kebabı

Gaziantep yöresinin özgün yemekleri arasında yer alan 'vişne kebabı nasıl yapılır?' sorusu için tarifimizden yararlanabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Vişne Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 180 gr yağsız kıyma
  • 50 gr kuyruk yağı
  • 30 gr vişne
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Toz antep fıstığı

Vişne Kebabı Nasıl Yapılır?

Kıyma ve kuyruk yağını ince kıyıp derin bir kaba alın. Her iki malzemeyi hamur yoğurur gibi iyice yoğurun. Elinizi hafif ıslatıp karışımdan parçalar koparıp iri bilyeler halinde şekillendirin. Yuvarlak şekildeki köfteleri şişlere dizin ve ızgarada her tarafını iyice pişirin. Derin bir sos tenceresinde ayıklanmış vişne ve nar ekşisini koyu sos kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin. Sos soğuduktan sonra sıcak köftelerin üzerine dökün. Toz antep fıstığı serpip ılık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!