Tournedos Rossini

Fileminyon, bonfilenin küçük ucundan çıkarılan bir ettir. Bazı ülkelerde sığır, bazı ülkelerde domuz, bazı ülkelerde ise tavuk etinden yapılır. Patates ve garnitür eşliğinde sunulan tournedos rossini, Masterchef yarışmasında Danilo Zanna'nın tarifiyle popüler olmaya başlamıştır. Malzemeler hazırsa, tournedos rossini tarifi için detaylara geçebiliriz.
Vitello tonnato ve duxelle pirzola tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Tournedos Rossini Tarifi İçin malzemeler
- 2 dilim fileminyon
- Tuz
- Karabiber
- 70 gram et suyu (varsa demi glass)
- 3-4 dal Taze biberiye
- 3-4 dal Taze kekik
- Zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı semolina unu
- 2 dilim pate
Patates için:
- 2 adet patates
- Sade yağ
- Tuz
Garnitür için:
- Bebek pazı yaprakları
- Tereyağı
Tournedos Rossini Nasıl Yapılır?
- Patatesleri yuvarlak şekillerde dilimleyin ve kalan malzemelerini koyarak fırında pişirin. Patateslerin tamamının yağ içerisine gömülü olduğundan emin olun.
- Pateyi semolinaya banarak kızartın. Fileminyonun arkasını ve önüne tuz ve karabiber dökün.
- Taze baharatlar ile birlikte eti sıcak tavada tereyağı ile pişirin.
- Servis edin. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR