ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ TOURNEDOS ROSSİNİ

Tournedos Rossini

Tournedos Rossini

Fileminyon, bonfilenin küçük ucundan çıkarılan bir ettir. Bazı ülkelerde sığır, bazı ülkelerde domuz, bazı ülkelerde ise tavuk etinden yapılır. Patates ve garnitür eşliğinde sunulan tournedos rossini, Masterchef yarışmasında Danilo Zanna'nın tarifiyle popüler olmaya başlamıştır. Malzemeler hazırsa, tournedos rossini tarifi için detaylara geçebiliriz.

Vitello tonnato ve duxelle pirzola tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tournedos Rossini Tarifi İçin malzemeler

  • 2 dilim fileminyon
  • Tuz 
  • Karabiber
  • 70 gram et suyu (varsa demi glass)
  • 3-4 dal Taze biberiye 
  • 3-4 dal Taze kekik
  • Zeytinyağı 
  • 3 yemek kaşığı semolina unu 
  • 2 dilim pate 

Patates için:

  • 2 adet patates
  • Sade yağ 
  • Tuz 

Garnitür için:

  • Bebek pazı yaprakları 
  • Tereyağı 

Tournedos Rossini Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri yuvarlak şekillerde dilimleyin ve kalan malzemelerini koyarak fırında pişirin. Patateslerin tamamının yağ içerisine gömülü olduğundan emin olun.
  • Pateyi semolinaya banarak kızartın. Fileminyonun arkasını ve önüne tuz ve karabiber dökün.
  • Taze baharatlar ile birlikte eti sıcak tavada tereyağı ile pişirin.
  • Servis edin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!