Tournedos Rossini

Tournedos Rossini
25 Ağustos 2022

Fileminyon, bonfilenin küçük ucundan çıkarılan bir ettir. Bazı ülkelerde sığır, bazı ülkelerde domuz, bazı ülkelerde ise tavuk etinden yapılır. Patates ve garnitür eşliğinde sunulan tournedos rossini, Masterchef yarışmasında Danilo Zanna'nın tarifiyle popüler olmaya başlamıştır. Malzemeler hazırsa, tournedos rossini tarifi için detaylara geçebiliriz.

Vitello tonnato ve duxelle pirzola tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Tournedos Rossini için

Malzemeler

  • 2 dilim fileminyon
  • Tuz 
  • Karabiber
  • 70 gram et suyu (varsa demi glass)
  • 3-4 dal Taze biberiye 
  • 3-4 dal Taze kekik
  • Zeytinyağı 
  • 3 yemek kaşığı semolina unu 
  • 2 dilim pate 

Patates için:

  • 2 adet patates
  • Sade yağ 
  • Tuz 

Garnitür için:

  • Bebek pazı yaprakları 
  • Tereyağı 
Tournedos Rossini

Nasıl Yapılır

  1. Patatesleri yuvarlak şekillerde dilimleyin ve kalan malzemelerini koyarak fırında pişirin. Patateslerin tamamının yağ içerisine gömülü olduğundan emin olun.
  2. Pateyi semolinaya banarak kızartın. Fileminyonun arkasını ve önüne tuz ve karabiber dökün.
  3. Taze baharatlar ile birlikte eti sıcak tavada tereyağı ile pişirin.
  4. Servis edin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo