ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ TAZE OT SOSLU IZGARA BİFTEK

Taze ot soslu ızgara biftek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze ot soslu ızgara biftek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 dilim dana biftek
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 dal kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için

  • Yarım demet maydanoz
  • 2 dal biberiye
  • 2 dal kekik
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Taze ot soslu ızgara biftek Nasıl Yapılır

Soğanı rendeleyin. Derin bir kaseye soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 dal kekik, pul biber ve karabiberi ekleyip karıştırın. Biftek dilimlerini sos içinde 2 saat bekletin. Izgarayı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayın. Biftekleri ızgaraya alın. Her iki yüzünü de kızartın. Pişmeye yakın tuz serpin. Pişen kuzu etlerini servis tabağına alın. Sos için zeytinyağı hariç tüm malzemeyi mutfak robotunda karıştırın. Son olarak zeytinyağını ekleyip tekrar karıştırın. Etlerin üzerine paylaştırıp sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.