Taze Baharatlı Kuzu Eti Güveç

16 Temmuz 2025 tarihinde güncellendi.
Taze Baharatlı Kuzu Eti Güveç
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Taze Baharatlı Kuzu Eti Güveç için

Malzemeler

  • 500 gr az yağlı kuşbaşı kuzu eti
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 havuç
  • 1 patlıcan
  • 2 kabak
  • 2 patates
  • 200 gr taze fasulye
  • 200 gr taze mantar
  • 100 gr sivri biber veya renkli biberler
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam taze biberiye yaprağı
  • 1 tutam taze kekik yaprağı
  • 2 defne yaprağı
  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Çekilmiş karabiber
Taze Baharatlı Kuzu Eti Güveç

Nasıl Yapılır

  1. Güvece önce yağı ve etleri alın. Kısık ateşte kavururken ince doğranmış soğan, sarımsak, havuç, patlıcan, kabak ve patatesleri ilave edin.
  2. Ayıklanmış ve ortadan kesilmiş fasulyeleri ekleyin. İnce doğranmış biber ve mantarları da tencereye alın. Ayrı bir kapta salçayı sulandırıp güvece ilave edin.
  3. Defne yaprakları, kekik ve biberiye yapraklarını serpip tuz ve karabiberle tatlandırın.
  4. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 70 veya 80 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, nefis klasik güveç tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo