ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ TAZE BAHARATLI KUZU ETİ GÜVEÇ

Taze Baharatlı Kuzu Eti Güveç

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze Baharatlı Kuzu Eti Güveç Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr az yağlı kuşbaşı kuzu eti
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 havuç
  • 1 patlıcan
  • 2 kabak
  • 2 patates
  • 200 gr taze fasulye
  • 200 gr taze mantar
  • 100 gr sivri biber veya renkli biberler
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam taze biberiye yaprağı
  • 1 tutam taze kekik yaprağı
  • 2 defne yaprağı
  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Çekilmiş karabiber

Taze Baharatlı Kuzu Eti Güveç Nasıl Yapılır?

  • Güvece önce yağı ve etleri alın. Kısık ateşte kavururken ince doğranmış soğan, sarımsak, havuç, patlıcan, kabak ve patatesleri ilave edin.
  • Ayıklanmış ve ortadan kesilmiş fasulyeleri ekleyin. İnce doğranmış biber ve mantarları da tencereye alın. Ayrı bir kapta salçayı sulandırıp güvece ilave edin.
  • Defne yaprakları, kekik ve biberiye yapraklarını serpip tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 70 veya 80 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, nefis klasik güveç tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.