ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ SOSLU KUZU KÜLBASTI

Soslu Kuzu Külbastı

Soslu kuzu külbastı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soslu Kuzu Külbastı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kuzu külbastı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Kimyon

Sosu için

  • 4 diş sarımsak 
  • 1 limon
  • 1/2 çay bardağı sirke
  • 1 su bardağı et suyu
  • 50 g eritilmiş tereyağı 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Kırmızı pul biber

Sebzeli kuskus için

  • 1 soğan 
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kabak 
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 havuç 
  • 3 dal taze soğan
  • 2 su bardağı kuskus 
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 dilim közlenmiş kırmızıbiber
  • 5-6 dal fesleğen 
  • 4-5 dal nane

Soslu Kuzu Külbastı Nasıl Yapılır?

Soslu kuzu külbastı tarifi ile sofralarınıza güzel bir lezzet katın.

  • Kuzu külbastı etlerini yayvan bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip kimyon serpin. Üzerini streç filmle kapatıp 40 dakika dinlendirin. Ezdiğiniz sarımsak, limon suyu, sirke, et suyu, erittiğiniz tereyağı, tuz ve baharatları bir kasede karıştırıp etlerin üzerine gezdirin. Etleri bir tencereye alıp kısık ateşte kapağı kapalı olarak 35-40 dakika pişirin.
  • Sebzeli kuskus için yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız kabak, sarı biber ve havucu ilave edin. İnce doğradığınız taze soğan, kuskus ve et suyunu ekleyip kapağı kapalı olarak 10-15 dakika pişirin. Küp doğradığınız közlenmiş kırmızıbiber ve ince kıydığınız yeşillikleri ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. 
  • Soslu kuzu külbastı etlerini yanında sebzeli kuskus pilavı ile sıcak servis yapın.

Sos kullanmak istemiyorsanız, sade kuzu külbastı tarifinden yararlanabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!