ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ SOSLU GERDAN PAÇASI

Soslu Gerdan Paçası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Soslu Gerdan Paçası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kuzu gerdanı 10 su bardağı su 5-6 diş sarımsak 2 limon suyu 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çorba kaşığı un 1 tutam karabiber 1 tutam kırmızı tozbiber 1 tutam tuz 1 çorba kaşığı margarin 2 çay kaşığı pulbiber

Soslu Gerdan Paçası Nasıl Yapılır?

Kuzu gerdanları iyice yıkayın. Geniş bir tencereye alıp üzerine 10 bardak suyu ilave edin. Etler yumuşayıncaya ve kemiklerden ayrılıncaya kadar haşlayın. Gerdanları bir tabağa alıp kemiklerini ayıklayın. Etlerini tel tel ayırın.
Sarımsakları ezin. Ete sarımsak, limon suyu, tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve kırmızı tozbiberi ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan çorbaya ilave edin ve sık sık karıştırarak pişirin. 
Sıvıyağı tavada kızdırıp unu pembeleştirin ve paçanın üzerine dökün. 10 dakika karıştırarak pişirip ateşten alın. 
1 çorba kaşığı margarini tavada eritip pulbiberi kavurun ve çorbaya ekleyin. 5-10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!