ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ SOSLU GERDAN PAÇASI

Soslu gerdan paçası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soslu gerdan paçası tarifi için malzemeler

  • 2 kuzu gerdanı 10 su bardağı su 5-6 diş sarımsak 2 limon suyu 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çorba kaşığı un 1 tutam karabiber 1 tutam kırmızı tozbiber 1 tutam tuz 1 çorba kaşığı margarin 2 çay kaşığı pulbiber

Soslu gerdan paçası Nasıl Yapılır

Kuzu gerdanları iyice yıkayın. Geniş bir tencereye alıp üzerine 10 bardak suyu ilave edin. Etler yumuşayıncaya ve kemiklerden ayrılıncaya kadar haşlayın. Gerdanları bir tabağa alıp kemiklerini ayıklayın. Etlerini tel tel ayırın.
Sarımsakları ezin. Ete sarımsak, limon suyu, tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve kırmızı tozbiberi ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan çorbaya ilave edin ve sık sık karıştırarak pişirin. 
Sıvıyağı tavada kızdırıp unu pembeleştirin ve paçanın üzerine dökün. 10 dakika karıştırarak pişirip ateşten alın. 
1 çorba kaşığı margarini tavada eritip pulbiberi kavurun ve çorbaya ekleyin. 5-10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:52:15

Tarifi aldım teşekkür ederim. Kolay gelsin arkadaşlar

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.