Soslu Dana Rosto

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Soslu Dana Rosto Tarifi İçin malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- 1 kg dana nuar
- 1 soğan
- 1 havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı un
- 6~7 su bardağı et suyu
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Soslu Dana Rosto Nasıl Yapılır?
Tereyağı ile ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. Dana nuarı tencereye aktarıp her iki tarafını kızartın ve tencereden alın. Aynı tencereye yemeklik doğradığınız soğanı ve halka şeklinde doğradığınız havucu ekleyip soteleyin. Un ve 1 su bardağı suyla karıştırdığınız salçayı ekleyip karıştırın. Kızarttığınız eti tekrar tencereye alın. Üzerini geçecek kadar et suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte et yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırın. Sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR