ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ŞEVKET-İ BOSTAN

Şevket-i bostan

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şevket-i bostan tarifi için malzemeler

  • 500 g ayıklanmış ve iri doğranmış
  • şevket-i bostan
  • 250 g kuzu kuşbaşı
  • 1 orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limon suyu
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz

Şevket-i bostan Nasıl Yapılır

Etleri tencereye alıp zeytinyağı ve soğanı ilave edip kavurun. Soğanlar hafif sararınca tuz ve şevket-i bostanı ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumurta sarısı, un ve limon suyunu çırpın ve yemeğe karıştırın. Yumurta sarısı ve limon suyu ile hazırladığınız terbiyeyi içine katıp 1-2 dakika kaynatın ve yemeğin altını kapatın. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.