Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15802 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1463 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2673 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7497 Tarif
Salata ve Meze
1567 Tarif
Sos
516 Tarif
Tatlı
10734 Tarif
Yöresel
2087 Tarif
Popüler Tarifler
Terbiyeli Şehriye Çorbası
Kuru Fasulye
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Şehriyeli Kuzu Güveç
Şehriyeli Kuzu Güveç
07 Aralık 2025 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Tahinli Kurabiye Tarifi
Bayatlamayan kavanoz kurabiyesi Tarifi
Evde Pratik Çiğ Köfte Tarifi
Mayasız 3-2-1 Poğaça Tarifi
Soğanlı Patates Kavurma Tarifi
İrmiksiz Kesme Muhallebi Tarifi
Sigara Böreği Yaparken Yufkaya Ne Sürülür?
Anne Köftesinin Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?
Buzdolabına Cam Kavanoz Koymamanız Gerekiyormuş
Kuru Fasulyenin Kabuk Atmaması İçin Ne Yapılır?
Basmati Pirinç Neden Kavrulmaz?
Biber Kızartırken Sıçramaması İçin Ne Yapmalı?
Şehriyeli Kuzu Güveç için
Malzemeler
750 gr dana kuşbaşı
2 çay bardağı arpa şehriye
1.5 su bardağı su
4 çorba kaşığı sıvıyağ
3 domates
3 sivri biber
5-6 dal taze soğan
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Şehriyeli Kuzu Güveç
Nasıl Yapılır
Soğan ve domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri iri iri doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağı bir tencerede kızdırıp eti kavurun.
Soğan ve biberleri ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin.
Et suyunu çekince domates, tuz, biber, tozşeker ve üzerini örtecek kadar su ilave edip etler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bir tencerede kalan yağı ısıtın. Şehriyeyi ekleyip kavurun. 1.5 bardak su ve tuz ekleyip şehriye suyun yarısını çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Şehriyeyi geniş tabanlı bir güvece alın. Ortasına etli malzemeyi ekleyin. Güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın.
Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Kırmızı Et Yemekleri
Fırın Yemekleri
Pilav Tarifleri
Et Tarifleri
Bayram Yemekleri
Akşam Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kırmızı Et Tarifleri
80 Dakika
Gulaş Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
65 Dakika
Evde Döner Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
35 Dakika
Mantarlı Ciğer Sote Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
30 Dakika
Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
45 Dakika
Zencefilli Et Sote Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
27 Dakika
Arnavut Ciğeri Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.