ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ŞEHRİYELİ KUZU GÜVEÇ

ŞEHRİYELİ KUZU GÜVEÇ

6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şehriyeli kuzu güveç tarifi için malzemeler
  • 750 gr dana kuşbaşı2 çay bardağı arpa şehriye1.5 su bardağı su4 çorba kaşığı sıvıyağ3 domates3 sivribiber5-6 dal taze soğan1 çay kaşığı tozşekerTuz
  • karabiber
Şehriyeli kuzu güveç hazırlanışı

 Soğan ve domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri iri iri doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağı bir tencerede kızdırıp eti kavurun. Soğan ve biberleri ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin.

Et suyunu çekince domates, tuz, biber, tozşeker ve üzerini örtecek kadar su ilave edip etler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.

Bir tencerede kalan yağı ısıtın. Şehriyeyi ekleyip kavurun. 1.5 bardak su ve tuz ekleyip şehriye suyun yarısını çekene kadar kısık ateşte pişirin.

Şehriyeyi geniş tabanlı bir güvece alın. Ortasına etli malzemeyi ekleyin. Güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:51:49

Aşırı ağır yemek türleriniz pek fazla yok. Bu çok hoşumuza gidiyor. Teşekkürler paylaşım için.

Misafir12.10.2016 16:57:07

TARİFLERİNİZ ÇOK GÜZEL EMEĞİNİZE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER

Misafir12.10.2016 17:01:45

tarifleriniz çok güzel emeğinize elinize sağlık paylaşım için teşekkürler

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!