Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15033 Tarif
Çocuk
378 Tarif
Çorba
1374 Tarif
Diyet
4437 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2508 Tarif
Hafif Yemekler
62 Tarif
İçecek
1447 Tarif
Pratik Yemek
6610 Tarif
Salata ve Meze
1440 Tarif
Sos
497 Tarif
Tatlı
9898 Tarif
Yöresel
2051 Tarif
Popüler Tarifler
Yoğurtlu Semizotu
Zencefilli Ballı Çay
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Şehriyeli Kuzu Güveç
Şehriyeli Kuzu Güveç
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Kabak Kavurma Tarifi
Lor Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi
Kolay Kakaolu Kek Tarifi
Margarinsiz Limonlu Kurabiye Tarifi
Tükürük Köftesi Tarifi
Diyet 10 Dakika Poğaçası Tarifi
Az Malzemeyle Fark Yaratan Yoğurtlu 11 Nefis Tarif
Sarımsak Saklama Yöntemleri
Hızlıca Hazırlanıp Buzluğa Atılacak 8 Pratik Yiyecek
Masterchef Eylül Soysal Kimdir?
Patatesle Hızlıca Yapılan 10 Yemek
Masterchef Çağatay Doğanoğlu Kimdir?
Şehriyeli Kuzu Güveç için
Malzemeler
750 gr dana kuşbaşı
2 çay bardağı arpa şehriye
1.5 su bardağı su
4 çorba kaşığı sıvıyağ
3 domates
3 sivri biber
5-6 dal taze soğan
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Şehriyeli Kuzu Güveç
Nasıl Yapılır
Soğan ve domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri iri iri doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağı bir tencerede kızdırıp eti kavurun.
Soğan ve biberleri ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin.
Et suyunu çekince domates, tuz, biber, tozşeker ve üzerini örtecek kadar su ilave edip etler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bir tencerede kalan yağı ısıtın. Şehriyeyi ekleyip kavurun. 1.5 bardak su ve tuz ekleyip şehriye suyun yarısını çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Şehriyeyi geniş tabanlı bir güvece alın. Ortasına etli malzemeyi ekleyin. Güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın.
Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Kırmızı Et Yemekleri
Fırın Yemekleri
Pilav Tarifleri
Et Tarifleri
Bayram Yemekleri
Akşam Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kırmızı Et Tarifleri
27 Dakika
Kuzu Ciğer Kavurma Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
45 Dakika
Mantarlı Et Sote Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
45 Dakika
Ev Usulü Urfa Kebabı Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
32 Dakika
Ciğer Şiş Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
105 Dakika
Kuzu Kokoreç Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
27 Dakika
Kuşkonmazlı Lokum Bonfile Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.