ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ SEBZELİ ROSTO

Sebzeli Rosto

Dana eti ile hazırlanan rosto, İngiliz mutfağınde sık sık tüketilen yemekler arasındadır. Malzemeleriniz hazırsa, soslu ve sebzeli rosto nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Rosto Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg nuar
  • 10 bebek havuç
  • 10 bebek patates
  • 10 bebek kabak
  • 20 arpacık soğan
  • 5~6 diş sarımsak
  • 2~3 defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sebzeli Rosto Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş bütün haldeki nuarı iki cm aralıklarla mutfak ipi ile sıkıca bağlayın. Daha sonra etin sığabileceği bir tavayı ısıtıp ayçiçeği yağı ile yağlayın.
  • Nuarın her iki tarafını da kızartın. Derin bir fırın kabına alın. Etrafına sebzeleri irice doğrayıp yerleştirin. Sarımsak ve defne yaprağını ekleyin.
  • Diğer tarafta nuarı kızarttığınız tavaya 1 yemek kaşığı domates salçası ile iki su bardağı suyu ilave edin.
  • Bir taşım kaynatıp etin ve sebzelerin üzerine dökün. 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Eti bağladığınız ipleri kesip dilimleyin. Servis yapın.

Dilerseniz, dana etiyle hazırlanan klasik rosto tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!